Ontmoet Rutger de Waerd

DSC_0054
Rutger de Waerd Merchandise-stand, 2012.

Ontmoet de nieuwe life-style specialist Rutger de Waerd. In zijn best-seller boek, Seven steps to zer0, legt hij uit hoe je kunt leven in deze hectische wereld zonder jezelf kwijt te raken. Met fysieke oefeningen en duidelijke instructies om je geest te trainen, kan deze man helpen je gestresste leven te veranderen. 

Tijdens deze locatie-performance organiseerde de Rutger de Waerd community een meet and greet met hun held Rutger in hun favoriete Utrechtse café. Iedereen werd verwelkomd om lid te worden van community en meer over Rutger en zijn theorie te leren.  De leden spraken de overige gasten aan door naast hen te gaan zitten en hun persoonlijke verhaal te vertellen. In 30minuten tijd lukt het de community om een sfeer van geluk, harmonie en intimiteit in het café te creëren. Het wachten is op Rutger. Waar blijft hij?

seven steps
The self-help book: Seven steps to zer0 by Rutger de Waerd.

 

 

DSC_0038

Deze performance vond plaats in het kader van het Café Theater Festival. Samen met auteur Roos Pollmann ontwikkelde ik een concept dat speelt met de noties van ‘begin’ en ‘eind’ van een verhaal. De uiteindelijke voorstelling, zoals deze werd aangekondigd, zou pas beginnen op het moment dat Rutger het café binnen komt lopen. Maar omdat dit niet gebeurt ontstaat er een vacuüm. Een vacuüm waarin een ander verhaal zichtbaar wordt.

We zochten naar het gevoel wanneer een vreemde zijn persoonlijke verhaal aan je vertelt in de trein. Wanneer deze persoon uitstapt, blijf je achter met een vreemd gevoel. Er was contact, een verhaal, en het is verdwijnt net zo vlug als het verscheen.

Credits:

Spel: Pim Tusveld, Cunie de Groot, Joris Talens, Alev Kutluer, Sascha Meijer, Josje Canters, Julia Steenhuisen, Lars vd Grift.

Concept/regie: Roos Pollmann, Céline Talens

Advertenties