Ode aan de Verbrandingsmotor

Het einde is nabij voor de machine die de wereld veranderde, nog even en de verbrandingsmotor is niet meer.

Een zoektocht naar hoe afscheid te kunnen nemen van een fenomeen dat gradueel verdwijnt uit onze maatschappij, en waarmee ook de veranderende tijdsgeest wordt blootgelegd.

In deze roadtrip wordt niet alleen de auto met interne verbrandingsmotor geëerd, maar ook het tijdperk waarin deze machine zegevierde. Het tijdperk waarin individualisering, groeiende mobiliteit en ons geloof in vooruitgang en oneindige groei zegevierde. 

De bezoeker had de mogelijkheid om in haar eigen auto mee te rijden of een zitplek te boeken in een American Muscle Car of Classic zoals een Dodge Charger, Ford Mustang, Chevrolet Impala of een Cadillac. Via de autoradio werd het publiek live begeleid door de Autoverkoper middels beschouwende teksten en 80ies roadtrip muziek. De Autoverkoper reed vooraan de stoet. Deze theatrale ervaring maakte Céline als afstudeerwerk aan het Sandberg Instituut.

uit het Juryrapport: (…)De eindexamencomissie waardeert het dat er een voelbare grote ambitie uit het eindwerk spreekt, waarbij het haar is gelukt om hele verschillende groepen mensen bij haar werk te betrekken. Daaruit spreekt een ondernemende houding en de kracht om ander mensen aan je ideeën te verbinden. (…)Hoogtepunt van de voorstelling is wat ons betreft het bezoek aan de do it yourself garage, waar met minimale middelen een theatraliteit in het alledaagse wordt gecreëerd. Haar eindwerk is wat ons betreft dan ook een apotheose van haar hele onderzoek naar de verbrandingsmotor.’

Credits:
Concept, regie en tekst: Céline Talens
Autoverkoper: Barry Emond
Oude man: Roel C Verburg
Technische productie: Peer Thielen
Bestuurder: Tom Dijkstra
Locatie producent: Marloes Wieffer
Scenografie: Brenda van Geffen
Cruiseradio: Roos Pollmann
Film: Daryl Mulvihill
Fotografie: Annelies Verhelst & Sander van Wettum
Catering: Margriet Foks
Locaties: Bij Marjan, Heining Hobby Hal, Westelijk Havengebied.
Mede mogelijk gemaakt door: Wout van den Haak en het Wout KunstenFonds
Videobewerking: Milda Makes

Veel dank aan de autoliefhebbers die met hun prachtige wagens meereden.

%d bloggers liken dit: