Ode aan de Verbrandingsmotor

Het einde is nabij voor de machine die de wereld veranderde, nog even de verbrandingsmotor is niet meer.

Een zoektocht naar hoe afscheid te kunnen nemen van een fenomeen dat gradueel verdwijnt uit onze maatschappij, en waarmee ook de veranderende tijdsgeest wordt blootgelegd.

In deze roadtrip wordt niet alleen de auto met interne verbrandingsmotor geëerd, maar ook het tijdperk waarin deze machine zegevierde. Het tijdperk waarin individualisering, groeiende mobiliteit en ons geloof in vooruitgang en oneindige groei zegevierde.

De bezoeker had de mogelijkheid om in haar eigen auto mee te rijden of een zitplek te boeken in een American Muscle Car of Classic zoals een Dodge Charger, Ford Mustang, Chevrolet Impala of een Cadillac. Via de autoradio werd het publiek live begeleid door de Autoverkoper middels beschouwende teksten en 80ies roadtrip muziek. De Autoverkoper reed vooraan de stoet. Deze theatrale ervaring maakte Céline als afstudeerwerk aan het Sandberg Instituut.

uit het Juryrapport: (…)Hoogtepunt van de voorstelling is wat ons betreft het bezoek aan de do it yourself garage, waar met minimale middelen een theatraliteit in het alledaagse wordt gecreëerd. Haar eindwerk is wat ons betreft dan ook een apotheose van haar hele onderzoek naar de verbrandingsmotor.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s