Internet The Musical

Thuiswerkende podiumkunstenaars komen samen in

Internet the Musical

Internet the Musical is een voorstelling over verbinding in tijden van isolatie en een hommage aan het internet. Het is een project waarin artiesten over de hele wereld die nu in isolement leven elkaar ontmoeten en co-creëren. Aanmelden kan tot 10 april op internetthemusical.com. Momenteel zijn er al meer dan 40 deelnemers uit 6 verschillende landen. 

Nu de theaters zijn gesloten zijn en de optredens afgezegd, worden artiesten gedwongen om de podiumkunsten op nieuwe manieren te benaderen. Acteurs, dansers, muzikanten, toneelschrijvers, ontwerpers etc. van over de hele wereld verzamelen zich online om samen een stuk te creëren: Internet the Musical. Het stuk wordt online geschreven en gerepeteerd om gezamenlijk te werken aan een offline show die zal worden uitgevoerd zodra de theaters weer veilig terrein zijn. 

Waarom een ​​musical? Een musical is de meest interdisciplinaire vorm van podiumkunst, waardoor een grote verscheidenheid aan artiesten kan deelnemen. Qua stijl is het geen doorsnee musical; Er is ruimte voor hiphop, synthpop, klassiek, ambient, metal, jazz, ballet, noem maar op. Het doel is om de input van elke deelnemer in het script op te nemen.Hoe werkt het? Na aanmelding worden schrijvers uitgenodigd voor online brainstorms, componisten en choreografen krijgen delen van het script als inspiratie om mee te werken en kunstenaars worden aan elkaar voorgesteld. Veel kleine stukjes van het script worden met elkaar verweven tot een divers, eclectisch geheel. (Net zoals het internet zelf.)

Internet The Musical is een productie van Questions Collective. Om van alle input een samenhangend geheel te maken, wordt het productieproces begeleid door het collectief. Questions Collective is een professioneel interdisciplinair kunstcollectief gevestigd in Amsterdam. De leden van het collectief combineren hun achtergronden in design, kunst, theater, muziek en dans in performatieve projecten. De projecten van Questions Collective zijn te herkennen aan hun speelse maar serieuze omgang met maatschappelijke vraagstukken. Eerder maakten zij werk over de complexiteit van de financiële markt, en over de rol van kunstenaars in het proces van gentrificatie. Hun podium is het alledaagse leven, waar ze nieuwe realiteiten creëren. Naast Nederland heeft het collectief ook projecten gemaakt in New York en Berlijn. 

In 2016 in Nederland een eerdere versie van Internet the Musical geproduceerd, die met veel enthousiasme werd ontvangen. Nu is het tijd voor een tweede editie op grotere schaal.

Questions Collective organiseert in elk geval één liveshow in Nederland, maar ook wordt het resulterende script open source en voor iedereen ter wereld beschikbaar om live uit te voeren.

Het waar en wanneer van de daadwerkelijke offline voorstellingen hangt af van de ontwikkeling van de pandemie. Updates worden gecommuniceerd op de website en sociale media.

Tot die tijd is Internet the Musical een creatief en sociaal project om gezamenlijk aan te werken in tijden van isolement.

een Questions Collective Productie (Flavia Faas & Céline Talens)
with: Michal Noy – intern.

more info: www.internetthemusical.com

%d bloggers liken dit: